Nieuws

Deze site is bedoeld om mijn foto's op en rond het Noordzeekanaal vorm te geven. Je moet iets met de foto's doen, vind ik. Tevens vind je actueel nieuws van o.a. de bedrijven die er zijn, dingen die gebeuren enz. Deze site is onderdeel van Modelspoorbaan Beverwijk. Namens het team Modelspoorbaan Beverwijk, PN.M. site-update: 08 februari 2018.

Als er interessant nieuws is te melden zal dat op deze pagina worden vermeld. De bronvermelding zal uiteraard ook vermeld worden als ik het stuk niet zelf geschreven heb. Nieuws van Hoogovens vermeld ik onder Hoogovensnieuws.


NIEUWSBERICHTEN

Velsen januari 2018
Dit jaar viert Hoogovens dat ze al 100 jaar staal produceren. Hiervoor is de loopbrug boven de toegang verlicht met een logo van plakfolie. Dit jaar zullen tal van festiviteiten plaats vinden om dit te vieren met het hoogtepunt in september.
Hoogovens IJmuiden, nu onderdeel van Tata Steel, is een goed lopend bedrijf, het heeft zijn moeilijke periodes gekend, maar is nu een van de betere staalproducenten van de wereld met kwalitatief heel goed staal.
msb.beverwijk feliciteert het jarige staalbedrijf.Velsen december 2016
De bouw van de nieuwe sluis is begonnen. Het werk loopt voorspoedig. Er is een betoncentrale gebouwd op het terrein zelf.

Uit: Dagblad Kennemerland 25-09-2012
uit dagblad Kennemerland 25-09-0212

HAARLEM, 25 september 2012
De komst van een tweede grote zeesluis bij IJmuiden komt een stap dichterbij. Provinciale Staten van Noord-Holland gaven maandag groen licht voor de verdere voorbereiding van de plannen.
De grote meerderheid van de Staten steunt de aanleg van de tweede zeesluis. De meeste partijen zien een nieuwe zeesluis als een belangrijke impuls voor de Noord-Hollandse economie.
De Staten gaven maandag ruimte voor de planologische procedure en de milieutoets. De definitieve beslissing over een toegezegde provinciale bijdrage van 55 miljoen euro valt pas later. De voorbereiding voor de feitelijke bouw van de nieuwe zeesluis duurt nog een aantal jaren.
Gedeputeerde Post toonde zich gisteren blij met de *riante* steun voor de plannen. Zij sprak van *een mijlpaal* en benadrukte dat partijen stap voor stap toewerken naar de bouw van de zeesluis.
Van de Statenfracties was GroenLinks kritisch, maar niet afwijzend. Voor de Partij van de Dieren geeft een tweede zeesluis vooral onaanvaardbare milieuoverlast in de IJmond; de Ouderenpartij Noord-Holland ziet de aanleg van een zeesluis als een rijkstaak.


Containerkranen klaar voor transport
Uit: Dagblad Kennemerland 19-09-2012
containerkranen_ATC_foto Patrick van den Hurk_19-09-0212.jpg

IJMUIDEN, 19 september 2012
De knalrode containerkranen van ACT die zijn verkocht aan Spanje, zullen komend weekeinde of anders begin volgende week door de sluizen van IJmuiden komen.
Het megatransport van deze blikvangers van de Amsterdamse haven zal heel wat bekijks trekken, verwacht projectmanager Wouter Siemerink van Wagenborg Sleepdienst die het transport coördineert.

De vier kranen die elk 1450 ton wegen, staan inmiddels op een ponton en worden nu gereed gemaakt voor transport over zee. Het tochtje door het Noordzeekanaal zal waarschijnlijk enkele uren duren. Daarna gaat het richting Spanje waar één kraan in Vigo wordt gelost. De andere drie gaan naar Santa Cruz de Tenerife. Er blijven dan nog vijf kranen over bij de Amsterdamse Container Terminal. Ook die staan te koop. “Als die kranen worden verkocht, hopen we het transport ook te kunnen doen”, zegt Siemerink.
Overigens was de foto welke in de krant stond interessanter, met een mooi overzicht vanuit een hoog punt, een vliegtuig ofzo.
update: De kranen zijn zaterdagmorgen 6 oktober alsnog door de sluizen gegaan.


nieuwsbericht uit Dagblad Kennemerland

HAARLEM, 10 september 2012
De aanleg van een nieuwe, grotere, zeesluis bij IJmuiden zal niet eerder klaar zijn dan in 2019. Een versnelling van de planologische procedure en de milieutoets, is onhaalbaar.
Volgens de Noord-Hollandse gedeputeerde Elisabeth Post is de procedure ’veel ingewikkelder’ dan eerder werd gedacht. Zij houdt er verder rekening mee dat de overheid met mogelijke bezwaarden tot aan de Raad van State zal moeten procederen.
Een meerderheid van Provinciale Staten - de coalitiepartijen VVD, PvdA, CDA en D66 - is er voorstander van snel te beginnen met de procedures voor de aanleg. Een minderheid heeft aarzelingen bij de aanleg van de sluis.
De fractie van GroenLinks heeft onoverkomelijke bezwaren tegen een grote investering die gemoeid is met de zeesluis. De komst van grotere schepen geeft meer milieuoverlast en het vervoer van soja, kolen en biomassa is niet duurzaam, redeneert GroenLinks. 
Verschillende fracties betwijfelen of aanleg van de zeesluis nodig en wenselijk is nu de economie zo duidelijk stagneert. Zo wezen partijen op de containerterminal van Amsterdam, waarvoor nauwelijks aanbod is

nieuwsbericht uit Dagblad Kennemerland
brand en explosies in Nuoncentrale Velsen 24.jpg
VELSEN-NOORD, 13 september 2012
De elektriciteitscentrale van Nuon in Velsen-Noord, waar woensdag enkele explosies plaatsvonden, wordt voorlopig niet gebruikt. Dat meldt Nuon. De ontstane schade maakt dat niet mogelijk. Dat heeft geen gevolgen voor de stroomvoorziening.
De rode centrale (Velsen-24), waar de ontploffingen plaatsvonden, wordt normaal gesproken ingezet als de naastgelegen blauwe centrale (Velsen-25) en de centrale IJmond 1 extra capaciteit nodig hebben.
Nuon heeft een onafhankelijk instituut opdracht gegeven de oorzaak van het ongeval te onderzoeken. Bij werkzaamheden aan de hoogspaningsinstallatie ging iets mis.
De twee Nuon-medewerkers die met brandwonden in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk liggen, zullen volgens Nuon naar verwachting volledig herstellen.


Comments