Fabrieken‎ > ‎Hoogovens‎ > ‎

R&D-installatie

lJmuiden, 13 februari 2013

Tata Steel neemt nieuwe R&D-installatie in gebruik 
RenD-installatie Tata Steel feb2013
Tata Steel in IJmuiden heeft een nieuwe, geavanceerde heet-persinstallatie in 
gebruik genomen voor het ontwikkelen van ultrahogesterkte  staal voor de automobielsector.
Met de investering van 2,3 miljoen euro in deze installatie kan Tata Steel een nieuwe generatie staalsoorten ontwikkelen, die nog lichter, sterker en crashbestendiger zijn. Daarmee worden auto's nog veiliger én zuiniger.

Aan de investering ligt een nauwe samenwerking ten grondslag tussen Tata Steel en grote Europese autofabrikanten, die inzicht heeft opgeleverd met betrekking tot de eisen voor toekomstige automodellen. Met de installatie kan Tata Steel klanten ondersteunen bij het integreren van nieuwe ultrahogesterkte stalen in toekomstige modellen. Deze investering vloeit voort uit gesprekken met klanten uit de automobielsector over hun visie op de auto's van de toekomst", aldus Henrik Adam, Chief Commercial Officer van Tata Steel in Europa. "Deze nieuwe installatie stelt ons in staat om nog nauwer samen te werken met 
autofabrikanten, niet alleen om de nieuwe, geavanceerde staalsoorten te ontwikkelen waarnaar zij in toenemende mate vragen, maar ook om ze te helpen om deze staalsoorten optimaal te verwerken op hun eigen installaties': zo zegt Adam.

De nieuwe productielijn voor het heet persen van stalen Plaat tot auto-onderdelen is wereldwijd de meest geavanceerde in zijn soort, met een combinatie van de eigenschappen van commerciële productielijnen in de automobielindustrie en speciale R&D-componenten om de atmosfeer, temperatuur, snelheid, kracht druk en wrijving te beïnvloeden en te meten. 
Twee vooraanstaande leveranciers op dit gebied. Schuler en Schwartz, hebben de installatie gebouwd.

Comments